برنج

آیا برنج ترا ریخته شمال برای بدن مضر است؟

برنج تراریخته شمال

برنج ترا ریخته شمال یعنی چه و چگونه بوجود می آید مضرات برنج ترا ریخته چیست و چه برنج هایی جزو موارد برنج ترا ریخته به حساب می آیند. جواب سوالاتی از این دست را می توانید در این مقاله بیابید.

برنج تراریخته شمال

برنج تراریخته یعنی چه ؟

برنج تراریخته در دسته محصولات تراریخته قرار میگیرد که این دسته ها شامل ( پنبه، سیب زمینی، سویا و… ) میباشند
برنج تراریخته نیز توسط محققان عرصه برنج جهت بهره برداری بیشتر محصول و مقاومت در برابر آفات تولید شده است
محصولاتی که از طریق تغییر ژنتیکی به عمل می آیند به زبان انگلیسی به آن Genetically Modified Organisms گفته میشود
Genetically Modified Organisms در اصل یک روشی است که در آن دی ان ای DNA محصول به روش درون شیشه ای تغییر می یابد.

دی ‌ان ‌ای DNA ( اسید نوکلئیک ) بعد از ایجاد تغییر در خارج از بدن آن محصول به درون سلول‌ های آن منتقل می‌شود

بطوری که بتواند به قسمتی از دی ان ای DNA آن محصول تبدیل شود

برنج تراریخته با روش مهندسی ژنتیکی بطوری تولید شده است
که از نوعی پروتئین به اسم cry1ab در ساقه های آن تولید میشود
این پروتیین این قابلیت را دارد تا از ساقه های برنج  ( Chilo Suppressalis )
در برابر آفات و کرم های ساقه خوار در فصول ها مقاوم باشد
بطوری که کشاورز را از سموم شیمیایی بی نیاز سازد و این مسئله میتواند
سود بیشتری در کشاورزی برنج برای کشاورزان در بر داشته باشد.

برنج تراریخته شمال

آیا برنج هاشمی یک برنج تراریخته است؟

برنج تراریخته محصولی است که از طریق اصلاح ژنتیکی تولید شده و سابقه ی تولید آن به یکی دو دهه قبل باز می گردد اما در مقابل آنها برنج هاشمی یکی از گونه های اصیل برنج ایرانی به شمار می رود و به عنوان یک برنج تاریخته نیست.

برنج طارم هاشمی یکی از گونه های مشتری پسند برنج هاشمی است که از روش تلفیق دو بذر برنج طارم و برنج هاشمی تولید می شود. برای تولید این برنج در زمان کشت درصد خاصی از بذر دو برنج را با هم مخلوط کرده و می کارند.

معمولا این درصد ها ۲۰ برای برنج طارم و ۸۰ درصد برای برنج هاشمی است. در نهایت محصولی تولید می شود که به عنوان برنج طارم شناخته می شود.

برنج تراریخته محصولی است که برای تولید آن اصلاحات ژنتیکی انجام گرفته و در نتیجه محصولی است که برای دفع آفات، از خود پروتئین های دافعه تولید می کند.

اما برنج هاشمی ذاتا دارای ساقه های نازک بوده و به همین دلیل آفات شانسی برای تخم گذاری و زندگی در ساقه های آن ندارد و به همین دلیل نیاز به سم پاشی کمتری دارد.

بذر برنج هاشمی به صورت اتفاقی در سال ۱۳۶۴ توسط آقای یوسف هاشمی کشف شد و پس از چهار سال توانست به تولید انبوه برسد.

برنج تراریخته شمال

برنج فجر؛ همه آنچه که باید درباره این برنج تراریخته بدانید

برنج فجر یکی از برنج های خطه شمال کشور است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک رقم پر محصول توسط موسسه تحقیقات برنج ایران به کشاورزان معرفی و کشت شد.

برنج فجر دارای بالاترین کیفیت پخت میان برنج های پر محصول ایرانی است.

برنج فجر در سال ۱۳۹۴ در شالیزاهای استان مازندران ۱۰۰۰۰ هکتار را به خود اختصاص داد و بخش زیادی از نیاز داخلی کشور به برنج را برطرف کرد.

این برنج ویژگی های ظاهری شبیه به برنج طارم دارد و جزو معدود برنج های پر محصولی است که دارای عطر می باشد.

برنج تراریخته شمال

ویژگی های ظاهری برنج فجر:

  • دانه های کشیده و به شکل خنجر
  • اندازه متوسط (جزو برنج های دانه ریز دسته بندی می شود)
  • بافت شیشه ای
  • رنگ دانه برنج کدر
  • رنگ شلتوک زرد روشن
  • طول دانه ۸ میلی متر
  • عرض دانه ۱.۹ میلی متر
  • اندازه دانه پس از پخت (میزان ری): ۱۰.۳ میلی متر

برنج تراریخته شمال

آیا برنج فجر تراریخته است؟

برنج فجر از جمله برنج هایی است که در دهه ۸۰ بذر آن توسط موسسه تحقیقات برنج کشور از میان ژنوتیپ های ارسالی از موسسه بین المللی تحقیقات برنج (ایری) انتخاب شد.

موسسه بین المللی تحقیقات برنج فیلیپین(IRRI) با هدف تولید بذرهای کشاورزی با صرفه اقتصادی و مقاوم به آفات در سال ۱۹۶۰ توسط بنیاد فورد و راکفلر در کشور فیلیپین تاسیس شد.

کشور ایران همکاری خود را با این موسسه از سال ۱۳۵۳ با فرستادن کارشناسی به آنجا آغاز کرد و مبادلات ژرم پلاسم های (منبع ماده ژنتیکی که برای ایجاد ارقام جدید دستکاری ژنتیکی می شود) اصلاح شده ای که از سراسر دنیا جمع آوری شده بود، میان دو کشور آغاز شد.

بنابراین می توان گفت که برنج فجر یک برنج تراریخته است که منبع ماده ژنتیکی آن اصلاح شده و موجب ایجاد صفات مطلوب متعددی مثل کیفیت پخت مطلوب، عملکرد بالا، پاکوتاهی و مقاومت به بیماری بلاست شده است.

برنج تراریخته شمال

آیا استفاده از برنج تراریخته مضر است؟ و چرا در برخی کشورها محصولات تراریخته مصرف می شود؟

 

برنج تراریخته بر پایه اصلاحات ژنتیکی تولید شده و هدف از تولید آن تامین امنیت غذایی بشر بوده است. و به همین دلیل سعی شده در تولید آن تمامی موارد مربوط به سلامتی انسان مد نظر باشد و سپس این محصول عرضه شود. برای مثال در سال ۱۹۷۰ اولین محصول تراریخته دنیا تولید شد و حدود۲۰ سال به صورت مستمر بر روی سلامت آن تحقیقاتی صورت گرفت و در نهایت و در دهه ۹۰ تولید انبوه آن آغاز شد. با این تفاسیر مشخص می شود برای تولید این محصولات پشتوانه های علمی قوی وجود دارد.

 

همچنین تاکنون هیچ نهادی در سرتاسر دنیا مضرات مصرف اینگونه محصولات، از جمله برنج تراریخته را اثبات نکرده، و به همین دلیل بسیاری از مردم سرتاسر دنیا به نتیجه و یافته های علمی مراکز بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت، و همچنین سازمان غذا و دارو آمریکا اعتماد داشته، و به همین دلیل انواع محصولات تراریخته را مصرف می کنند.

امروزه محصولات تراریخته در ۲۰۰ کشور دنیا مصرف می شوند. شاید مهمترین خطر محصولات تراریخته برای گونه های جانوری باشد که با کشت این محصولات زندگی آنها به خطر می افتد.

از جمله این موجودات می توان به حشرات اشاره نمود. اما چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که تاکنون هیچ مرکزی به صورت علمی و مستند خطرات این محصولات از جمله برنج تراریخته را تایید نکرده است.

 

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *