برنج

نرخ برنج طارم شمال و خصوصیات این برنج ایرانی

نرخ برنج طارم شمال

نرخ برنج طارم شمال ایران و  برنج گلستان قرمز در سال ۹۹ و ارزش خرید این برنج چقدر است چه مقدار از خرید برنج کشور از شمال انجام می گیرد و خریداران برنج بیشتر به دنبال چه نوع برنجی هستند. خرید برنج طارم شمال چه مزیت هایی بر دیگر برنج های شمال دارد.

تاریخچه برنج طارم

نرخ برنج طارم شمال

برنج طارم و برنج کامفیروز بردیا اولین بار در استان زنجان در شهرستان طارم کشت شده است.شهرستان طارم در مجاورت استان گیلان و مازندران قرار گرفته که کشت برنج طارم در این استان ها نیز انجام می شود.

امروزه در استان مازندران بویژه شهرستان فریدونکنار کشت این برنج رایج است. برنج طارم بسته به موقعیت مکانی و ویژگی های خاک آن منطقه انواع مختلفی دارد مانند: طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی، طارم دم سیاه.

برنج طارم دم سیاه در آستانه اشرفیه کشت می شود که جز برنج های خوشپخت و خوش عطر منطقه می باشد.
یکی از روستاهای شهرستان طارم روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و این امر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب و تغذیه آب بوسیله رودهایی که از رشته کوه های تالش و زنجان آمده در عطر و طعم برنج تآثیر بسزایی دارد.

برنج طارم شمال

نرخ برنج طارم شمال

طارم یک خانواده شلوغ است ! خانواده ای که حداقل ده فرزند دارد.

طارم نام کلی ای برای تعدادی از برنج های خوب و خوش پخت است که کاشت آن ، با اینکه در همه مناطق شمال از روستاهای گیلان گرفته تا مازندران و گلستان ، وجود دارد.

طارم هاشمی مازندران  و در کنار آن طارم عطری محلی مازندران، از برنج های پرعطر و خوش نشین است که پخت و عطر آن ، گوارای وجود بسیاری از هم وطنان عزیز ایرانی می باشد.

کشاورزان شهرهای فریدون کنار، دابودشت، محمودآباد و روستاهای اطراف، در این سال ها به کشت دوم برنج طارم و دیگر برنج ها روی آورده اند و با وجود تمام اختلاف نظرهایی که در میان مسوولین و کارشناسان در زمینه کاشت دوم برنج وجود دارد، به کشاورزی خویش مشغول می باشند.

ویژگی های ظاهری برنج طارم

نرخ برنج طارم شمال

برنج طارم دارای شکل استخوانی است و رنگ آن سفید مایل به کرم است. این نوع برنج از نظر کمی ضعیف است یعنی در واحد هکتار نسبت به سایر گونه ها مقدار کمتری محصول می دهد اما کیفیت بالایی دارد.

ویژگی های برنج طارم سنگی

نرخ برنج طارم شمال

برنج طارم سنگی همان برنج طارم محلی فریدونکنار می باشد، که از قدیمی ترین و با کیفیت ترین برنج های این منطقه به شمار می رود. بدون شک می توان گفت محبوب ترین برنج در بین ایرانی ها طارم سنگی می باشد. رنگ این نوع برنج سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی است و از نظر شکل ظاهری ریزتر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد.

طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است. برنج طارم سنگی دارای خاصیت عطری بالا و طعمی بسیار دلنشین است. برنج طارم سنگی اصطلاحا با نام های طارم عطری ، طارم استخوانی ، سنگ طارم و طارم محلی نامیده می شود.

فواید برنج شمال ایران

نرخ برنج طارم شمال

از فواید برنج ایرانی می توانیم به سرشار بودن آن از کربوهیدارات اشاره کرد که باعث تامین انرژی برای سوخت و ساز بدن است ،همچنین فاقد کلسترول بودن برنج باعث شده تا بتواند بخش مهم و عمده ایی از یک برنامه غذایی متعادل را تشکیل دهد .
* بعلاوه این ماده مغذی علاوه بر ویتامین B دارای ویتامین های دیگر مانند : ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین و …. می باشد .
* نشاسته مقاوم از دیگر فواید برنج ایرانی می باشد، برنج از نشاسته مقاوم تشکیل شده است که به شکل هضم‌نشده به روده می‌رسد و به رشد باکتری‌های مفید برای عملکرد عادی روده‌ها کمک می‌کند.
خوب است بدانیم که خاصیت و ویتامین برنج تازه بیشتر از برنج کهنه است.

یکی از بهترین برنج های جهان در نواحی شمالی ایران کشت می شود در این میان برنج طارم محلی فریدونکنار در استان مازندران، از بهترین ها محسوب می شود.

۱- علاوه بر عطر و طعم عالی در مقایسه با دیگر برنج های شمال، خوش خوراک و سهل الهضم تر بوده و همچنین درصد ترک خوردگی برنج و چسبندگی بعد از پخت کم است.

۲- از نظر سلامت نیز چون از کم ترین میزان کود های شیمیایی وسموم در مراحل تولید آن به کار گرفته می شود ، منحصر به فرد می باشد. تالاب فریدونکنار در فصل پاییز و زمستان پذیرای میلیونها پرنده مهاجر است. وجود این پرندگان مهاجر باعث تزریق مقادیر زیادی فضله وکود های پرندگان(گوانو) به صورت تدریجی به شالیزار شده و این کودهای طبیعی رها شده توسط پرندگان به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ازت و فسفر موجب غنی شدن خاک شالیزارهای منطقه شده و مصرف انواع کودهای شیمیایی را به حداقل ممکن می رساند.
ضمن اینکه این پرندگان با تغذیه انواع حشرات و کرم ها نیاز به مصرف سموم جهت دفع آفات در مزارع شالیزارهای فریدونکنار را به حداقل می رسانند.

۳- درضمن زمین های شالیزار فریدونکنار با استفاده از آب های رودخانه ای که به همراه خود مواد رسوبی، املاح و مواد معدنی فراوان دارد آبیاری می شود. ازنظرعلمی یعنی دارای قلیاییت و هدایت الکتریکی بالایی است که از شاخص های مهم در حاصلخیزی طبیعی آب و خاک محسوب می شوند ومعمولا این گونه آب ها (مثلا در استخرهای پرورش ماهی) و نیز در خاک( مثلا در زمین های شالیزاری ) نیاز بسیار کمتری به مصرف کود های شیمیایی ازته و فسفره برای باروری دارند.

قیمت برنج طارم هاشمی

نرخ برنج طارم شمال

قیمت برنج طارم هاشمی در سال ۹۹ افزایش شدیدی را تجربه کرده است. با توجه به بالا رفتن هزینه های کشاورزان در شروع سال زراعی به نظر می رسید با شروع برداشت محصول جدید در مرداد ماه ۹۹ قیمت برنج افزایش یابد که این اتفاق افتاد و دستمزد بالای کارگران و افزایش هزینه کارخانه نیز کار را تمام کرد.

ویژگی های مطلوب برنج طارم هاشمی از جمله؛ کیفیت در پخت، عطر و طعم بینظیر و ماندگاری بالا باعث شدند تا قیمت آن نسبت به برنج های دیگر بالاتر باشد.

مرغوب ترین برنج های ایرانی 

نرخ برنج طارم شمال

برنج های ایرانی از جمله برنج صدری، برنج هاشمی و برنج علی کاظمی محبوبیت بسیاری بین افراد دارند. اما برنج صدری دم سیاه مرغوب ترین برنج ایرانی است.
بعد از برنج صدری در حال حاضر برنج هاشمی در رده دوم مرغوب ترین برنج ایرانی است.
مبدا کشت برنج هاشمی از سال ۱۳۶۴ توسط فردی به نام یوسف هاشفی در روستای چاپارخانه بخش خمام شروع شد و در حال حاضر تقریبا بیشتر کشاورزان گیلانی این نوع برنج را کشت میکنند.
در خانواده برنج های پر محصول هم که در استان مازندران کشت می شوند برنج شیرودی بیشترین در سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.

نکته ای که باید در هنگام پخت به آن توجه کرد:

نرخ برنج طارم شمال

برنج های تازه به دلیل داشتن رطوبت به خوبی ری نمی کنند و شفته می شود ولی در عوض بعد از پخت عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج قدیمی دارد ، اما برنج های قدیمی کمی سفت تر و سخت تر از برنج تازه هستند چون به مرور زمان رطوبت خود را از دست داده اند این برنج ها به خوبی ری می کنند.
منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *