برنج2

موارد مصرف و خرید برنج شیرودی

برنج شیرودی یکی از برنج های دسته پرمحصول ایرانی است ، این برنج یک برنج اصلاح نژاد شده (تراریخته نمیباشد) که توسط محققان بر روی برنج های با کیفیت جهت بهره برداری بیشتر تولید شده است.

برنج شیرودی چیست ؟

در سال 1369 (موسسه تحقیقات اصلاح، تهیه نهال و بذر استان مازندران) با پیوند زدن دو گونه برنج پر محصول “خزر” و برنج کم محصول “طارم دیلمانی” گونه جدیدی را به وجود آوردند، در سال 1375 این گونه به صورت آزمایشی در شالیزار های شهرستان آمل، تنکابن، چالوس به صورت آزمایشی کشت و برداشت شد نتیجه این پیوند زدن برابر شد با گونه ای همانند برنج طارم که از کیفیت و طعم مناسب و نتیجه دیگر این پیوند زدن برابر شد با بهره وری بالا همانند برنج خزر که برای کشاورزان مورد توجه است، از این رو بدلیل بهره وری بالا این برنج جزو دسته برنج پر محصول همانند برنج فجر به شمار آمد، سپس در سال 1383 پس از آزمایشات نهایی نام این گونه بنابر یادبود شهید هشت سال دفاع مقدس منطقه شیرود تنکابن “شهید علی اکبر شیرودی” نام گذاری شد

یرنج شیرودی

 

 

ویژگی های کیفی وظاهری برنج شیرودی

برنج شیرودی از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به برنج طارم هاشمی است، که برای افراد غیرمتخصص در زمینه برنج قابل شناخت نیست. به همین دلیل برخی افراد سودجو این نوع برنج را با انواع دیگر مخلوط می کنند و آن را به اسم برنج طارم به فروش می رسانند. دلیل پایین بودن قیمت برنج شیرودی در مقایسه با انواع طارم، جدا از عطر و طعم آن، مربوط به پرمحصول بودن این برنج است.برنج شیرودی به دلیل کیفیت خوب و قیمت مناسب، برای مراسم ها، رستوران دارها، آشپزخانه ها، ادارت و شرکت ها، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که برنج شیرودی را بگذارید تا چند ماه بماند، چون شاهد پخت بهتر و عطر و طعم مناسب تری با گذشت زمان خواهیم بود

شیرودی

کشت و نحوه پخت برنج شیرودی

کشاورزان بذرهای برنج را در اواخر فروردین تا اردیبهشت آماده می کنند و از نیمه دوم اردیبهشت زمین را نشا؛ میکنند. زمان برداشت این محصول شهریور ماه است.برنج شیرودی هم به شکل کته و هم به شکل آبکش قابل پخت است. توصیه می شود به شکل کته طبخ کنید تا ویتامین و مواد معدنی آن محفوظ بماند.برنج شیرودی

پخت برنج به روش کته
  • برنج را بشویید و با آب و نمک 1 تا 2 ساعت خیس کنید. مقدار آب باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
  • برنج خیس خورده را روی شعله زیاد قرار دهید تا آب برنج کاملاً تبخیر شود. ( حدود ۱۵ دقیقه زمان می برد تا برنج به جوش بیاید.)
  • بعد از جوش آمدن شعله گاز را کم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد. کته شما بعد از گذشت حدودا ۳۰ دقیقه آماده نوش جان کردن است.
پخت برنج به روش آبکش
  • برنج را با استفاده از آب و نمک 2 الی 3 ساعت بخیسانید.
  • سپس آن را به یک قابلمه بزرگ تر منتقل کنید و زیر شعله را روشن تا برنج و آب جوش بخورد.
  • برای اطمینان از آماده شدن برنج برای آبکش کردن چند دانه برنج را بین انگشتان له کنید.
  • مطمئن شوید برنج نه سفت است نه خام سپس اقدام به آبکش کردن کنید.
  • برنج را آبکش کرده، برنج را به صورت هرمی در قابلمه بریزید. با ته کفگیر چند حفره و سوراخ در برنج ایجاد کنید. این کار باعث می شود تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد.
  • دمکنی را گذاشته و شعله را کم کنید تا به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خوب دم بکشد تا حاضر شود.
  • برنج شیرودی

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *