برنج

مراکز تولید برنج ایرانی شمال

برنج ایرانی شمال کشور به حق بهترین برنج کشور می باشد که طرفداران  زیادی هم دارد.
برای انتخاب برنج ایرانی با کیفیت باید اطلاعات پایه ای در مورد برنج و انتخاب منطقه کاشت این محصول داشت.
بیش تر مشتریان برنج ایرانی به دلیل قیمت بالا رغبت آنچنانی به انتخاب آن ندارند برنج شمال ارزان این مشکل را حل می کند.

برنج ایرانی شمال

معرفی انواع برنج شمال ارزان

خوشبختانه برنج و تنوع برنج شمال زیاد است و انواع برنج شمال دست مشتریان را در انتخاب محصول باز گذاشته است.
منطقه شمال کشور به دلیل موقعیت آب و هوایی و حاصل خیزی بسیار بالا و هم چنین میزان آب بسیار زیاد مناسب برای کشت برنج شناخته می شود.
انواع برنج که در شمال کشور استان های مازندران, گلستان و گیلان کشت می شوند بسیار خوش طعم و خوش عطر هستند.

هر چه که از غرب شمال کشور یعنی از گیلان به گلستان می رویم رطوبت هوا کم تر می شود.
برنج های خاصی برای نواحی خاصی از شمال کشور کشت می شوند که با میزان رطوبت زمین ارتباط مستقیم دارند.
برای مثال برنج های صدری مانند: دم سیاه و حسن سرایی به میزان آب بیش تری برای کشت نیازمندند و فقط در گیلان کشت می شوند.

انواع برنج پر محصول که کمتر از آب بهره می برند در منطقه گلستان بیش تر کشت می شوند و کیفیت بهتری دارند.

استان مازندران نیز از نظر کشت انواع برنج مناسب می باشد چرا که از رطوبت, کیفیت و فرمول مناسب خاک بهره می برد.

برنج ایرانی شمال

به طور کل دو دسته برنج در شمال کشور کشت می شوند:

  1. برنج پر محصول کمی
  2. برنج کم محصول کیفی

برنج ایرانی شمال

برنج های کمی یا پر محصول

برنج پر محصول مانند: ندا, شیرودی, خزر, فجر, آمل ۱,۲,۳, حسنی و … می باشند.
برنج های پر محصول از تغییر ژنتیک در نژاد اصلی و یا ادغام ماهیت ژنتیکی دو یا چند برنج ایجاد شده اند.
برنج هایی که از این طلاقی ها ایجاد می شود.
بیش تر به منظور ایجاد ارقام مقاوم به آفات و افزایش حجم محصول پدید آمده اند.
ارقامی مثل ندا و شیرودی چند برابر ارقام طارم و هاشمی محصول می دهند.
هم چنین در برابر آفاتی مثل بلاست که یک قارچ است که برای برنج بسیار آسیب زا است مقاوم هستند.
ارقام کمی پر محصول کار را برای کشاورز راحت تر می کند.
و محصول بیشتری در واحد هکتار به دست می دهند.
اما از نظر کیفیت, عطر و مزه در مرتبه ی پایین تری از برنج های کیفی قرار می گیرند.

برنج ایرانی شمال

برنج های کیفی کدامند؟

برنج های کیفی شمال کشور جزو بهترین های دنیا محسوب می شوند.
این دسته از برنج محصول کم در واحد هکتار با بیش ترین کیفیت, عطر و مزه می باشند.

ارقام طارم, هاشمی, دم سیاه, حسن سرایی, دم زرد, علی کاظمی, بهنام و امرالهی
همگی جزو بهترین نمونه برنج های شمال محسوب می شوند.

لازم به ذکر است که این اقسام برنج هم از نظر عطر, میزان قد کشیدن و مزه بی نظیر هستند.

برنج دم سیاه گیلان که فقط در منطقه گیلان به دلیل شرایط خاص آن قابل کشت است.
بهترین نمونه برنج است.
برنج هاشمی نیز به دلیل قیمت و خصوصیات کیفی بسیار پر طرفدار و پرفروش است.

برنج علی کاظمی نیز که بیش تر در منطقه گیلان کشت می شود.
توسط فردی به همین نام کشف شده و کیفیت بالا دارد.

انواع دیگر شامل دم زرد و حسن سرایی نیز از خانواده برنج صدری هستند.
و کیفیت بالاتری از هاشمی دارند.

برنج های بهنام و امرالهی برنج هایی مقاوم نسبت به سرما و آفات می باشند.
و برای کشت دوم بسیار مناسب هستند.
بنابراین بهنام و امراللهی برای کشت دوم برنج بسیار با اهمیت اند.
و برنج درجه یک کشت دوم را پدید آورده اند.

نوعی برنج دیگر نیز در شمال وجود دارد که به آن برنج دونوج یا به اصطلاح برنج راتون گفته می شود.
برنج راتون از نوع برنج هاشمی بیش تر می باشد.

کشاورزان بعد از کشت اول همان برنج های بریده شده را مجدد آبیاری می کنند.
برنج خشک شده مجدد سبز شده و محصول می دهد که به آن برنج راتون گفته می شود.
این برنج خصوصیات عطر و طعم, و قد کشیدگی بالایی دارد و در حد برنج کشت دوم می باشد.

قیمت برنج راتون از برنج کشت دوم ارزانتر می باشد.

برنج ایرانی شمال

بازار توزیع برنج ایرانی باکیفیت

برنج ایرانی با کیفیت تقریبا در تمامی کشور قابل فروش و بهره برداری است.
آنچه که از شواهد مشخص است بیش تر مردم کشورمان از برنج ایرانی با کیفیت استفاده می کنند.
بر حسب منطقه زندگی از برنج های همان منطقه و یا مناطق نزدیک به آن استفاده می کنند.
برای مثال تهرانی ها بیش تر از برنج شمال و برنج عنبر بو جنوب کشور استفاده می کنند.
مردم کرج نیز به همین منوال از برنج شمال و عنبر بو استفاده می کنند.

جنوبی ها مثل مردم شیراز و سیستان و … به برنج های کامفیروزی همان منطقه و برنج هندی و پاکستانی مصرف می کنند.

اصفهان برنج لنجان و برنج شمال را مورد علاقه می دانند.
تبریزی ها به برنج شمال بسیار علاقه مندند و فروش برنج شمال در این شهر بالاست.

تقریبا برنج در تمامی کشور ما کشت می شود و به فروش می رسد.
و مردم هر منطقه ای بیش تر از برنج منطقه خودشان استفاده می کنند.

شمال کشور نیز از برنج منطقه شمال استفاده می کنند.

اما در این بین برنج شمال مطمئنا کیفیت بالاتری نسبت به سایر مناطق دارد.گ
برنج های عنبر بو, چمپا, کامفیروزی, گرده, لنجان و … کیفیت در درجه بعدی برنج شمال هستند.

برنج ایرانی شمال ارزان قابلیت استفاده در کشور های خارجی و صادرات را دارد.
سالانه حجم زیادی از برنج شمال می تواند به کشور های همسایه ایران صادر شود.

برنج ایرانی شمال

برنج هاشمی؛ بهترین و معروف ترین برنج شمال

این برنج بسیار دانه بلند و خوش‌پخت است.
از آنجایی که اولین بار این برنج را کشاورزی با نام “یوسف هاشمی” کشت کرده با این نام مشهور شده است.
در ابتدا این برنج فقط در گیلان کشت می‌شد.
اما به مرور در استان‌های مازندران و گلستان نیز به کاشت برنج هاشمی توجه نشان داده شد.
بیشترین سطح زیر کشت برنج در استان‌های شمالی کشور مربوط به برنج هاشمی است.
و به دلیل شکل ظاهری، ساختار، پخت و عطری که دارد در بازار برنج بسیار مشهور است.
در بازار برنج، برنج هاشمی را با نام بهترین برنج طعم‌دار ایرانی می‌شناسند.

از ویژگی‌های این برنج آن است که نسبت به آفات گیاهی و جانوری دارای مقاومت بالایی است.
و به همین دلیل کمتر نیاز به سم شمیایی یا کود صنعتی برای دفع آفات ندارد.
بنابراین می‌توان گفت که یکی از سالم‌ترین برنج‌های ایران نیز برنج هاشمی است.

برنج ایرانی شمال

۵ روش تشخیص برنج ایرانی مرغوب چیست؟

از آن جایی انواع متفاوت برنج از لحاظ ظاهری شباهت فراوانی به یکدیگر دارند.
تشخیص و تمایز برنج مرغوب از نمونه های با کیفیت پایین تر، عملا امری دشوار است.
که از عهده هر فردی بر نمی آید.
به همین خاطر قصد داریم برخی از مهم ترین شاخصه های شناخت برنج مرغوب را معرفی کنیم.
تا خوانندگان این مقاله با اطمینان و آسودگی بیشتری اقدام به خرید برنج نمایند.

  1.  میزان عطر، بو و طعم برنج
  2.  میزان چربی برنج
  3. ضریب رعنایی یا نسبت طول به عرض دانه برنج
  4. مشخصات ظاهری مانند جنس و شکل دانه
  5. کیفیت و چگونگی پخت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *