برنج فجر

فجر و شیرودی برنج پرمحصول شمال

خرید برنج شمال ایران

برنج پرمحصول شمال ان برنج‌هایی هستند که همراه با برنج‌های با کیفیت و کم محصول شت می‌شوند اما به دلیل اینکه این برنج‌ها دارای مدت زمان کشت بالاتری هستند دیرتر برداشت می‌شوند و به اصطلاح محلی‌ها رنج‌های سرد معروف هستند که برنج شیرودی ندا و برنج فجر از جمله برنج‌های پر محصول شمال هستند.

برنج پر محصول شمال

برنج پر محصول شمال چیست

ارقام پر محصول برنج شمال : برنج های ایرانی باتوجه به کیفت پخت و عطر و طعمی که دارند اغلب کم محصول می باشند .به همین دلیل محققان به فکر تولید برنج های پر محصول افتادند.اما برخی از این نوع برنج های پر محصول نتوانسته است رضایت مشتریان ایرانی را برای پخت و عطر جلب کند و همین امر باعث شد تا مهندسین کشاورزی و محققان به فکر اصلاح و ترکیب برنج های کم محصول با کیفیت با برنج های پر محصول بی کیفیت بیافتند که ادغام این دو نوع برنج توانست باعث تولید برنج های پر محصول با کیفت و خوش پخت شود.شاید شما از آن دست افرادی باشید که خیلی با برنج های پر محصول آشنایی نداشته باشید به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا به بیان و معرفی ارقام پر محصول بپردازیم.

برنج پر محصول شمال

طریقه کشت برنج پرمحصول شمال

کشت برنج پرمحصول شمال در واقع تفاوت چندانی با برنج کم محصول ندارد و شرایط کشت هر دو نوع با هم یکسان است این بحث که رنج‌های پرمحصول برنج‌هایی هستند که در کشت آنها ز مواد بیولوژیک استفاده می‌شود اشتباه است این برنج‌ها در واقع رنج‌های اصلاح شده از گونه‌های دیگر هستند که به روش خیلی طبیعی شت می‌شوند به دلیل اینکه ین ارقام در سال‌های متمادی در زمین های کشاورزی کشت شده‌اند از نظر ژنتیکی اصلاح  به گونه‌های سنتی نزدیک شده‌اند از این لحاظ از نظر سلامت بدن مضر نیستند.

برنج پر محصول شمال

انواع برنج پرمحصول شمال

برنج‌های پرمحصول شمال شامل برنج شیرودی فجر و ندا هستند ه معروف‌ترین آنها در حال حاضر هستند گونه‌های دیگر نیز از برنج‌های پرمحصول در گذشته وجود داشت که به دلیل اینکه مورد پسند بازار نبوده از دور خارج شدند کیفیت ضعیف آنها از دلایل مهم کنار گذاشتن آنها بوده است از جمله دلایل دیگر که باعث شده کنار گذاشته شوند کشت سخت آنها و آفات مختلفی که در مراحل کشت ه آنها آسیب می‌رسانده است بوده است.

انواعی که کنار گذاشته شدند شامل برنج خزر حسنی امل ۲ آمل ۳ و غیره بودند که امروزه خیلی محدود شت می‌شوند.

برنج های محلی دارای کیفیت پخت و خوراک بسیار خوبی هستند و عموما عطر و طعم مطلوبی دارند اما از نظر عملکرد، بازدهی کمی داشته که حداکثر به ۳ تن در هر هکتار می رسد.از طرف دیگر برنج های اصلاح شده کیفیت پخت و خوراک خوبی ندارند و اکثرا فاقد عطر و طعم بوده و نظر مصرف کننده ایرانی را جلب نمی کنند.اما این برنج ها از عملکرد و بازدهی خوبی برخوردار هستند.همین مسئله باعث شد تا محققان برنج کشور به فکر تلاقی برنج های محلی با برنج های پر محصول بیفتند تا منجر به ایجاد برنج هایی با عملکرد و پخت خوب بشوند.به این نوع برنج ها برنج پرمحصول می گویند که در ادامه به معرفی انواع آن می پردازیم

برنج پر محصول شمال

ویژگی‌های برنج پر محصول شمال

از ویژگی‌های مهم برنج‌های پرمحصول این است که این برنج ها کیفیت قابل توجهی دارند انه‌های بلند کشیده دارند و قلمی هستنددانه‌های گرد و بی‌کیفیت ندارند رنگ دانه‌ها کاملاً سفید شفاف است مخصوصاً برنج فجر پرمحصول ه دانه‌های سفید پررنگ و با کیفیت شیشه‌ای دارد.

بسیاری از برنج‌های مناطق دیگر ایران برنج‌هایی با کیفیت پایین شکل دانه‌ها به صورت دانه‌های گرد هستند که بعد از باخت به اصطلاح کمی شل  شفته می‌شوند اما برنج‌های شمال چنین مشکلی ندارند و بعد از پخت کیفیت بالا و قد کشی خوبی دارند.

 

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *