برنج

عرضه مستقیم برنج شیرودی

برنج شیرودی یکی از انواع برنج ایرانی تولید شده در شمال کشور می باشد که از ارقام پر محصول به شمار می رود و جزو برنج های اصلاح شده ژنتیکی می باشد. در واقع با توجه به تحقیقات انجام شده می توان گفت که برنج شیرودی حاصل ترکیب دو رقم برنج می باشد که بیشتر در استان مازندران و شهرهای چالوس، تنکابن و آمل کشت می شود و این دو رقم برنج برنج طارم هاشمی و برنج خزر می باشند.عرضه مستقیم برنج شیرودی از شمال صورت میگیرد 

برنج شیرودی چیست و چرا به این نام خوانده می شود؟

در سال ۱۳۶۹ گروهی از محققین حوزه تهیه نهال و بذر استان مازندران دو نوع برنج طارم دیلمانی و برنج خزر پر محصول را باهم ترکیب کرده و محصول به وجود آمده نوع جدید از برنج ایرانی به نام شیرودی شد که علاوه بر داشتن کیفیت و طعم مطلوب برنج طارم ایرانی، همانند برنج خزر از بازده رشد بالایی برخوردار بوده و به اصطلاح پر محصول بود.

در سال ۱۳۷۵  حدود ۱۰ لاین از ترکیب دو برنج دیلمان و خزر به طور آزمایشی در زمین های کشاورزی شهرستان های آمل، چالوس و چپرسر تنکابن کشت شدند که یکی از لاین ها بازده و کیفیت بالاتری نسبت به سایرین داشت. به این ترتیب برنجی با نام برنج شیرودی تولید و بذر آن از سال ۱۳۸۳ میان کشاورزان توزیع شد و با استقبال خوب آنان مواجه شد.عرضه مستقیم برنج شیرودی در برنج باران انجام میشود

خرید برنج شیرودی

آیا برنج شیرودی برای پخت در مجالس و مهمانی های مناسب است؟

کیفیت ظاهر برنج نیز یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب برنج خوب است که برای مصرف کنندگان اهمیت فراوان داردبرنج شیرودی ظاهری استخوانی و دانه بلند دارد. پس از پخت نیز به میزان بالایی قد می کشد و نرم و مرطوب می ماند . به دلیلی همین ظاهر خوب مجلسی پسند است که مورد توجه قرار گرفته است.

طارم هاشمی

قیمت برنج شیرودی

یکی از دلایل کمتر بودن قیمت برنج شیرودی در بازار این است که کیفیت پخت برنج شیرودی به سایر برنج های معروف ایرانی از جمله طارم و هاشمی نمی رسد، قیمت آن نیز از این برنج ها کمتر است.کیفیت و ماندگاری پس از پخت برنج شیرودی بسیار بهتر از برنج های خارجی می باشد به همین دلیل در رستوران ها ، مجالس و مراسم ها مختلف ترجیح داده می شود

خرید برنج هاشمی

ویژگی های برنج شیرودی اصلاح ژنتیک شده:

  1. قد بلندتر نسبت به اجداد
  2. زودرسی
  3. مقاومت به ریزش و ورس
  4. تعداد بیشتر دانه در هر خوشه
  5. تعداد بیشتر خوشه در یک ریشه
  6. مقاومت کامل به بیماری بلاست
  7. مقاوم به کرم برگ خوار
  8. نسبتا مقاوم به کرم ساقه خوار
  9. مقاوم به بیماری ژیبرلا (پوسیدگی طوقه)
  10. برنج طارم شمال

آیا برنج شیرودی از دسته برنج های عطری است؟

برنج معطر به برنجی گفته می شود که به دلیل آزاد سازی ترکیبات فرار همانند ۲- استیل ۱-پیرولین بوی اختصاصی مربوط یه خود را دارند.

برنج های عطری را از لحاظ میزان عطر به ۴ دسته تقسیم می کنند:

  1. عطر قوی
  2. عطر متوسط
  3. عطر ضعیف
  4. بدون عطربرنج طارم شمال

    چگونه برنج شیرودی را از برنج طارم هاشمی تشخیص دهیم؟

    از آنجایی که برنج شیرودی از نظر شکل ظاهری شباهت بسیاری به برنج های طارم و هاشمی، بخصوص رقم طارم هاشمی دارد، تشخیص آن در نگاه اول سخت است و اگر برنج شناس خوبی نباشید به راحتی برنج شیرودی را به جای طارم هاشمی و با قیمت بیشتری به شما می فروشند.
    برای تشخیص این دو نوع برنج باید به یاد داشته باشید که:

    1. عطر برنج شیرودی بسیار ضعیف تر از طارم هاشمی است.
    2. طول دانه خام طارم هاشمی(۷٫۶ میلی متر) کمی بلندتر از برنج شیرودی است.
    3. برنج طارم شمال

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *