خرید برنج سیاه و برنج قهوه ای برای مصرف کنندگان انواع مواد غذایی ارگانیک بسیار توصیه می شود چرا که برنج سیاه و همچنین برنج قهوه ای دارای خواص درمانی زیادی بوده و مزیت هایی دارند که آنها را از برنج سفید از لحاظ خواص متمایز می کند در این مقاله انواع خواص و مزایای خرید برنج سیاه و قهوه ای برای شما توضیح داده خواهد شد.
ابتدا در این بخش به معرفی برنج قهوه ای و نحوه پخت این نوع برنج اشاره خواهیم کرد چرا که پخت این برنج ها باید با آگاهی کافی انجام شود تا برآیند مورد نظر از لحاظ و عطرو طعم برنج بدست بیاید.
برنج قهوه ای چیست؟
برنج قهوه ای ازجنس همان برنج سفید است با این تفاوت که در برنج سفید لایه های بیرونی برنج در کارخانه شالیکوبی به طور کامل برداشته می شود اما در برنج قهوه ای لایه آخر که همان سبوس برنج باشد تراشیده نمی شود.
در واقع باید گفت که برنج دارای یک لایه پوست و یک لایه از سبوس است که به طور معمول در کارخانه شالیکوبی هر دو لایه در دستگاه خرمن کوب برداشته می شود و حاصل کار برنج سفید است. اما برنج قهوه ای چگونه حاصل میشود؟
جواب اینست که در مراحل شالیکوبی برنج لایه آخر که سبوس برنج باشد باقی می ماند که این امر به خاطر خواص بسیار زیادی است که سبوس برنج دارد و برای بسیاری از بیماری ها سودمند بوده و حاوی بسیاری از ویتامین هایی که برای بدن مفید هستند می باشد.
در حالت دیگر به این شکل است که برنج را قبل از انجام مراحل شالیکوبی در آب گرم خیس داده تا ویتامین ها و ریز مغذی های موجود در سبوس برنج وارد مغز آن شود و سپس وارد مراحل پوست کنی شالیکوبی می شود باز هم به شکلی که همه لایه ها برداشته نشود و سبوس آن باقی بماند.
برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید سرشار از آهن, روی, فسفر, منگنز, کلسیم, منیزیوم, پتاسیم, سلینیوم, ویتامین های k,B6,b3,b2,B1,E می باشد.
مصرف بار در هفته موجب جلوگیری و بهبود بیماری های زیادی از جمله دیابت, ناراحتی قلبی, فشار خون, یبوست و … می شود.
فیبر موجود در برنج قهوه ای
فیبر موجود در مواد غذایی خواص شگفت انگیزی دارد که یکی از آنها اینست که باعث می شود که دفع مواد غذایی بهتر انجام شده و جلوگیری از یبوست و تحرک بهتر دستگاه گوارش می شود.
لازم به ذکر است براساس تحقیقات دانشمندان این ماده با ارزش در افزایش طول عمر و کاهش کلسترول بهبود عملکرد قلب و جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت و همینطور درمان آن موثر می باشد.
همچنین بر اساس پژوهش های به عمل آمده ثابت شده که فیبر حتی می تواند باعث جلوگیری از بیماری سرطان خصوصا در دستگاه گوارش شود.
نحوه پخت برنج قهوه ای چگونه است؟
طرز تهیه این نوع برنج خیلی ساده است و هیچ تفاوتی با نوع سفید آن ندارد.
مواد لازم
– برنج قهوه ای یک پیمانه (ما یک پیمانه را به عنوان نمونه به کار می بریم و شما می توانید بسته به تعداد افراد افزایش دهید)
– آب دو پیمانه
– نمک و روغن به مقدار لازم
مراحل طرز پخت
– برنج را درون یک قابلمه با آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
– سپس بعد از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا برنج کامل دم بکشد و آب برنج به اصطلاح تمام شود.
– بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برنج شما مصرف است.
نکات مهم در پخت
– بعد از اینکه آب برنج تمام شد، آن را آبکشی نکنید زیرا آبکشی کردن باعث از بین رفتن ویتامین های و مواد املاحی آن می شود.
– میزان آبی که شما برای پخت برنج قهوه ای استفاده می کنید، باید دو برابر مقدار برنج باشد.
– قبل از پخت، بهتر است که حدود نیم ساعت آن را در آب خیس کنید که در هنگام پخت نرم تر شوند.
– زمان پخت برنج قهوه ای حدود یک ساعت است.
– قبل از پخت، کیفیت آن را بررسی کنید. بسیاری از فروشگاه ها برنج های به رنگ دیگر را به عنوان برنج قهوه ای به فروش می رسانند؛ همچنین از خرید برنج های مانده خودداری کنید، زیرا روغن های موجود در آن ها باعث بدطعم و بی کیفیت تر شدن آن ها می شود
– به دلیل املاح بالا، می توان آن را به صورت پوره برای کودکان مصرف کرد.
– بهترین خوراکی برای مصرف در تمامی وعده ها (ناهار و شام) است.
قیمت برنج قهوه ای چگونه است؟
برنج قهوه ای در واقع همان برنج سفیدی است که مراحل کامل پوست کنی بر روی آن انجام نشده است پس بر اساس اینکه چه نوع برنج قهوه ای باشد برای مثال برنج هاشمی قهوه ای باشد یا برنج طارم یا انواع برنج پر محصول قیمتی متفاوت دارد برای اطلاعات قیمت این محصول می توانید با ما تماس داشته باشید.