برنج

تشخیص برنج خوب شمال و معرفی چهار رقم برتر

تشخیص برنج خوب شمال

تشخیص برنج خوب شمال چگونه امکان پذیر است؟ برنج شمال خصوصیاتی دارد که باید به عنوان یک فروشنده یا به عنوان خریدار عمده یا خرده به این خصوصیات آشنایی داشت این خصوصیات شامل خصوصیات ظاهری دانه برنج و کیفیت طعم و پخت آن می باشد که سنگ عیار کیفیت برنج می باشد.

تشخیص برنج خوب شمال

آیا سخت است که برنج خوب را تشخیص دهیم؟

تشخیص برنج خوب شمال

با رعایت یک سری از معیار ها می توان به خوبی تشخیص داد که یک برنج, برنج خوبی است یا خیر؟
شاید بیشتر افراد برای خرید برنج در ابتدای امر به دنبال برنج خارجی بروند چون برنج خارجی اغلب برنج هایی هستند که خوب قد کشیده و بعد از پخت بسیار ظاهر زیبایی از خود نشان می دهند اما این موضوع باید در نظر گرفته شود که تنها ظاهر زیبای برنج در سر سفره نیست که کیفیت آن را ثابت می کند بلکه موضوع مهمتر خوراک و طعم خوب برنج است.
انواع برنج خارجی علا رغم اینکه دانه های جدا از هم و ری کشیده دارند اما به اندازه برنج شمال لذیذ و خوش طعم نیستند.
برنج شمال از انواع کهنه ممکن است به اندازه برنج خارجی خوب قد بکشد و همین طور دارای عطر بینظیر و نرم و خوش خوراک باشد.
برنج طارم امراللهی دقیقا چنین ویژگی دارد که بسیار در بین محلی های استان مازنداران برای پخت برنج استفاده می شود و پر طرفدار است.
برای تشیص برنج خوب بهترین راه پخت برنج است برنجی که بعد از پخت خوب قد می کشد و از نظر طعم مورد تایید باشد برنج با کیفیت و ممتاز می باشد.

تشخیص برنج خوب شمال

 

بهترین برنج های بازار شمال کشور و مازندران و گیلان چه برنج هایی هستند.

اما اینکه چه نوع برنج هایی بهترین برنج های مریوط به شمال کشور می باشند می توان اقسام زیر را معرفی کرد:

  1. برنج بینام یا امراللهی کشت دوم 
  2. برنج هاشمی یا طارم کشت دوم
  3. برنج هاشمی یا طارم کشت اول
  4. برنج فجر

انواع برنج که در بالا معرفی شد به ترتیب جزو بهترین های برنج شمال می باشند برنج بینام که در بالا به آن اشاره شد برنجی است که بسیار خوب قد می کشد و بیشتر برای کشت دوم مورد استفاده قرار می گیرد. این برنج دارای عطر و طعم فوقالعاده بی نظیری است که در مقایسه با دیگر اقسام برنج متمایز است اما ویژگی خیره کننده دیگر این برنج ری کردن آن است مخصوصا اگر برنج کهنه باشد. به میزان سه برابر میزان طبیعی دانه برنج ری می کشد.

برنج هاشمی کشت دوم آنچه واضح است برنج کشت دوم همیشه از برنج کشت اول بسیار با کیفیت تر است که در مقاله ای در این موضوع به آن پرداخته ایم اما برنج هاشمی هم در کشت اول هم در کشت دوم بسیار عالی و خوش ظاهر است.
برنج هاشمی دانه هایی سفید و نباتی رنگ دارد.
همینطور برنج هاشمی دارای درصد شکسته بسیار پایینی می باشد.
برنج فجر از انواع پر محصول با کیفیت و ممتاز است که دارای عطر و بو بوده و همینطور مقداری هم ری می کند. و از نظر طعم بسیار عالی می باشد.
برنج فجر نسبت به انواع دیگر قیمت بسیار مناسبی دارد و برای خریدار برنج بسیار به صرفه است.

تشخیص برنج خوب شمال

برنج شمال خوب جه ویژگی هایی دارد؟

تشخیص برنج خوب شمال

برنج خوب باید خصوصیات زیر را دارا باشد.

  • اولین ویژگی مطلوب که باید یک برنج خوب داشته باشد اینست که دارای رنگ مناسب باشد یعنی اینکه در کارخانه شالیکوبی به خوبی تراش خورده باشد و دارای رنگ روشن باشد. برنج با رنگ طبیعی سفید مایل به کرم می باشد. برنج فجر ظاهر کریستالی دارد.
    موضوع مهم اینست که برنج نباید به رنگ زرد باشد که به دلیل رطوبت گرفتن برنج ممکن است باشد.
  • دومین ویژگی یک برنج خوب درصد خلوص برنج می باشد ممکن است برنج با ارقام بی کیفیت مخلوط شود که این موضوع باعث کاهش کیییفت برنج خواهد شد.
    اما برنج هایی هم وجود دارد که ممکن است بذر آنها مخلوط شود تا ایجاد یگ گونه مخلوط شود. ممکن است بعضی از کشاورزان بذز برنج طارم را با برنج هاشمی مخلوط کرده تا برنج طارم هاشمی را بوجود آورند.
    برنج طارم هاشمی هم خصوصیات برنج طارم را دارد و هم برنج هاشمی که یک محصول با کیفیت و ممتاز است.
  • اما ویژگی دیگر برنج که بسیار اهمیت دارد درصد شکسته و خرد دانه های برنج می باشد. به طور کلی درصد خرد دانه های برنج نباید از ۲ درصد بیش تر باشد.
    ممکن است برخی سودجویان نیم دانه خرد شده را با برنج مخلوط کرده و بفروشند که امری مورد تایید نیست.
  • معمولا اکثر برنج های خطه شمال دارای عطر و بوی خوبی هستند مگز موارد پر محصول اما برنج هایی مثل طارم و هاشمی از نظر عطر و طعم فوق العاده هستند.
    لازم به ذکر است که برنج نباید بوی نم و رطوبت بدهد و باید عطر ناب برنج بدهد.
  • مورد دیگر چربی دانه برنج است که در آزمون مالش بین دو دست برنج با کیفیت به صورت مشخص چربی آن احساس می شود.
  • عطر و طعم برنج که بسیار با اهمیت است و برنج خوب برنجی است که ابتدای امر این دو مورد را داشته باشد.
    و بعد از پخت سفت نشود و نرمی خود را از دست ندهد.

تشخیص برنج خوب شمال

چطور برنج اصل را از برنج تقلبی تمایز دهیم 

تشخیص برنج خوب شمال

امروزه متاسفانه پدیده ای به نام برنج پلاستیکی ظهور کرده که بیشتر برنج های چینی مصنوعی هستند. راه هایی برای تشخیص این انواع برنج وجود دارد که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد برای تشخیص برنج اصل از تقلبی این راهکار ها را انجام دهید.

  • برنج را با یک وسیله ای بکوبید اگر دانه های برنج به خوبی خرد شد در حدی که به صورت آرد در آمد نشان می دهد که برنج شما تقلبی نیست برنج پلاستیکی به آسانی خرد نشده و رنگ زرد رنگ به خود می گیرد در حالی که برنج اصل به رنگ سفید و آرد در می آید.
  • روش دیگر سوزاندن دانه برنج است که در برنج پلاستیکی بعد از سوزاندن بوی سوختن پلاستیک واضح است اما در برنج اصل اینطور نیست.
  • در روش دیگر می توانید دانه های برنج را در یک ظرفی خیس دهید در صورت تقلبی بودن دانه ها در ظرف پایین نمی روند و بر روی آب باقی می مانند.

 

 

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *