برنج

بهترین روش های طریقه ی پخت برنج شمالی

طریقه ی پخت برنج شمالی

بهترین روش های پخت برنج شمال که هر کدام برای جای خودش کاربرد دارد برای مثال پخت برنج برای رستوران مطمئنا با پخت برنج برای منزل متفاوت بوده و نیازمند اینست که مصرف کننده برنج بداند که برنج را به چه صورت پخت کند و بهترین روش پخت برای انواع و اقسان برنج شمال را بداند تا بتواند بهترین نتیجه را از پخت برنج داشته باشد.

طریقه ی پخت برنج شمالی

فرق پخت برنج شمال با سایر ارقام برنج

برنج شمال در دسته برنج هایی می باشد که به هر نحوی نمی توان از برنج آن یک برنج خوب و خوش ظاهر و خوش طعم در آورد و نیاز است که کسی که برنج را طبخ می کند مقداری دانش مورد نظر برای این کار را داشته باشد.

لازم به ذکر است که برنج شمال انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها به صورت خاصی باید پخت شوند تا بهترین بر آیند را داشته باشند.
برای مثال برنج کهنه و برنج نو طرز پختشان با هم متفاوت می باشد و برنج نو معمولا باید بسیار کمتر خیسانده شده تا پلو شفته نشود.

طریقه ی پخت برنج شمالی

طرز پخت برنج به روش آبکشی کردن

  1. در این روش ابتدا برنج را در یک قابلمه متناسب با اندازه برنج ریخته و آنرا با آب میشوییم تا گرد و خاک داخل برنج شسته شود این کار را سه مرتبه انجام می دهیم.
  2. بعد در این مرحله برنج را خیس می دهیم حال توجه داشته باشید که برنج نو یعنی برنجی که بیش از سه ماه از برداشت آن نگذشته باید کمتر از یک ربع ساعت خیسانده شود و برنج کهنه یک الی دو ساعت زمان خیس کردن نیاز دارد.
  3. بعد آب برنج را خالی کرده با آب تمییز قابلمه را تا نصفه پر می کنیم.
  4. نمک را به مقداری که آب برنج در هنگام چشیدن مزه شوری دهد اضافه می کنیم, سه قاشق برای یک قابلمه بزرگ کافی است.(چون برنج آبکشی است پلو شور نمی شود)
  5. در مرحله بعدی برنج را به همان شرایط بر روی شعله گاز می گذاریم تا آب به همراه برنج به جوش بیاید.
  6. بعد از جوش آمدن برنج اجازه می دهیم برنج مقداری باز شود و مقداری نرم تر از دانه خام شود و به اصطلاح مقداری بپزد اما توجه داشته باشید که زیاد شل و پخته نشود چون می تواند برنج را شفته کند. سعی بر این باشد که مقدار کمی که باز شد از روی شعله برداشته شده و به درون آبکش ریخته شود.
  7. در مرحله آخر با توجه به سلیقه شخصی می توان از ته دیگ های نان و یا ته دیگ زعفرانی استفاذه نمود. و طرقه بوجود آمدن آن به این شکل است که مقداری روغن که به اندازه یک قاشق است ته قابلمه ریخته شده و کمی زردچوبه (زرد چوبه ته دیگ بسیار تردی بوجود می آورد) یا زعفران که می تواند ته دیگ بسیار خوش مزه ای برای شما به عمل بیاورد.
    بهتر است بعد از اینکه زرد چوبه ریخته شد و کمی با روغن در ته قابلمه تفت خورد مقدار کمی آب در ته قابلمه ریخته شود و سپس برنج را از آبکش در قابلمه خالی کنید.
  8. مرحله آخر دم کنی را زیرقابلمه قرار داده و اجازه دهید برنج با شعله بسیار کم تا زمانی که کاملا دم بکشد روی شعله بماند.

طریقه ی پخت برنج شمالی

طریقه پخت به نحو کته

پخت برنج به روش کته بسیار ساده و دم دستی است که به این صورت است که:

  1. ابتدا برنج شسته شده طبق روش بالا و آماده می شود.
  2. اما در روش برنج کته آب بسیار کمتری در قابلمه می ریزیم (به اندازه ای که یک بند انگشت از سطح برنج را آب بگیرد.
  3. نمک و کمی روغن داخل آن ریخته شده درب آن گذاشته شده و همانطور روی اجاق قرار می گیرد.
  4. وقتی برنج جوش آمد درب آن برداشته شده و اجازه می دهیم آب آن به صورت کامل تبخیر شود.
  5. بعد از تبخیر آب درب به همراه دم کنی قرار داده می شود و اجازه می دهیم که برنج کاملا دم بکشد.
  6. معمولا بهتر است برنج با شعله بسیار کم پخت شود و زمان کافی باید به آن داده شود تا خوب دم بکشد.

نکته مهم : بسیار مهم است که اندازه قابلمه متناسب با مقدار برنج باشد چون اگر قابلمه خیلی کوچک باشد برنج خوب قد نکشیده و ری نمی کند. همانطور بزرگ بودن قابلمه باعث می شود مقدار زیادی از برنج تبدیل به ته دیگ شود یا بسوزد.

  • بیشتر بخوانید: برنج‌ مرغوب

طریقه ی پخت برنج شمالی

پخت برنج به روش رستوران و مجلسی 

طریقه پخت برنج به روش رستورانی به روش پخت سریع و پخت مجلسی انجام می شود که در مقاله های قبلی توضیح داده شد.

 

طریقه پخت برنج فجر رستورانی

طریقه ی پخت برنج شمالی

احتمالا نام برنج های پر محصول و یا اصلاح شده تا کنون به گوشتان خورده است. برنج فجر یکی از ارقام پرمحصول در کشور است و این گونه از برنج ها به دلیل کمبود منابع آب و خاکی و همچنین افزایش جمعیت برای افزایش بازدهی محصول توسط پژوهش گران در آزمایشگاه تولید شده اند.

گونه های پر محصول به هیچ عنوان عطر و طعم برنج اصیل ایرانی را ندارند اما به جرئت می توان گفت که این برنج ها از برنج های خارجی کیفیت بالاتر دارد. برنج فجر در استان های شمالی یعنی مازندران،گیلان و گلستان کشت می شود.

ظاهر برنج فجر کمی کشیده است و شکل ان شبیه خنجر است که رنگ دانه خام آن سفید کرد و یا بهتر است بگوییم حالت الماسی دارد. این محصول نسبت به دیگر برنج های پر محصول از کیفیت بالاتری برخوردار است و پس از پخت عطر و طعم بهتری دارد.

در ابتدا سعی کنید برنج را به خوبی با آب ولرم بشویید و بگذارید که برنج به همراه آب نمک برای چند ساعتی خیس بخورد. به هیچ عنوان برنج خیس داده شده را دوباره نشویید چرا که ممکن است دانه های آن بشکند. میزان نمک را به راحتی با چشیدن آب می توانید تنظیم کنید سپس برای پخت برنج کته به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه نیز آب اضافه کنید.

اگر دوست دارید که برنج نرم تر شود می توانید در انتها نصف پیمانه آب بیشتر اضافه کنید ،همچنین می توانید از مقداری کره و یا روغن برای طعم بهتر استفاده کنید. در انتها شعله گاز را روی ملایم تنظیم کنید و بگذازید برنج ها به ارامی پخته شود.

سپس بعد از اینکه آب درون دیگ تبخیر شد می توانید دمکن را بر روی درب قابلمه گذاشته و بر روی دیگ بگذارید تا برنج کاملا پخته شود.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

1 دیدگاه در “بهترین روش های طریقه ی پخت برنج شمالی

  1. محمدی گفت:

    سلام خوبه تسکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *