برنج

برنج طارم یا هاشمی کدام انتخاب بهتریست؟

قیمت برنج طارم محلی بابل

برای اینکه بدانیم برنج طارم یا هاشمی کدام بهتر است ابتدا باید این دو برنج را به طور کامل بشناسیم و بفمیم که هر کدام از آنها از کجا آمده اند و از نسل کدام نوع برنج می باشند این دو برنج ویژگی های مشابه و فرق هایی دارند که آنها را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد و در پایان نتیجه گیری به عهده شماست که کدام محصول ارزش خرید بیشتری خواهد داشت.

ابتدا معرفی برنج طارم

برنج طارم يا هاشمي

برنج طارم گونه برنج کیفی و کم محصول ایرانی می باشد که خاستگاه اولیه این برنج محبوب ابتدا در شهر طارم زنجان بوده است این برنج توسط کشاورزان طارمی ابتدا کشت شده و به دلیل کیفیت بالای آن کشت آن به زمینهای زراعی شمال کشور هم رسیده است آنچنان که در حال حاضر برنج طارم در شهر طارم زنجان دیگر کشت نمی شود و برنج های دیگر کشت می شود.

در سالهای پیش به خاطر برنج طارم به عنوان بهترین برنج و با کیفیت ترین برنج منطقه بسیار کشت می شده است و کشاورزان به ذلیل بورس و فروش خوب این نوع برنج بسیار به کاشت این رقم توجه نشان می دادند.

کشت برنج طارم و برنج لاشه برای کشاورزان منطقه مشکلاتی به همراه داشت که مهمترین آن کم محصول بودن این برنج می باشد اما با وجود اینکه برنج کم محصولی بود برنجی بسیار خوش عطر و خوش طعم بود که باعث می شد با قیمت خوب فروخته شود.

در سالهای گذشته برنج هاشمی و برنج های متعدد که امروزه کشت می شود وجود نداشتند و غالب کشت برنج کیفی همین برنج طارم بود .

لازم به ذکر است که برنج طارم انواع مختلفی داشت که در هر منطقه ای نمونه ای از آن کشت می شده است.

غالب کشت برنج طارم منطقه بابل, فریدونکنار و آمل برنج طارم سنگی یا همان به اصطلاح طارم استخوانی معروف بود که عطر و بوی بسیار قوی داشت.

برنج طارم محصول بسیار خوبی داشته است اما امروزه به خاطر اینکه این برنج محصول خیلی کمی می دهد و همچنین کیفیت آن قدری ضعیف تر از برنج هاشمی می باشد کمتر کشت میشود و به حاشیه رفته است و مقدار آن در بازار بسیار کمتر از برنج هاشمی می باشد.

برنج هاشمی یا همان برنج طارم هاشمی

برنج طارم يا هاشمي

برنج هاشمی یا همان برنج طارم هاشمی چیست؟

پاسخ این سوال اینست که به اعتقاد برخی برنج طارم هاشمی همان برنج هاشمی است.

ضمنا برخی از کشاورزان بذر برنج هاشمی و برنج طارم را به صورت درصدی با هم مخلوط می کنند و نتیجه کار را به آن برنج طارم هاشمی می گویند.

اما برنج هاشمی چه ویژگی هایی دارد آیا تفاوتی بین برنج هاشمی و طارم وجود دارد یا خیر؟

در جواب باید گفت که تفاوت های بسیار ناچیزی وجود دارد که در زیر به آنها خواهیم پرداخت اما ابتدا شباهت های این دو نوع برنج را شرح می دهیم:برنج طارم يا هاشمي

هر دوی برنج هاشمی و طارم دانه هایی به رنگ سفید مایل به کرم یا به اصطلاح نباتی دارند.

بعد از پخت عطر و بوی قوی از برنج استشمام می شود و طعم مطلوب دارند.

اندازه قد کشیدن و ری کردن آنها در حدود ۵ الی ۶ میلی متر می باشد (در برنج کشت اول البته)

هر دو ی آنها به صورت برنج کشت اول و دوم کشت می شوند.

حال تفاوت های این دو نوع برنج

برنج طارم يا هاشمي

برنج تایلندی عمده دانه هایی کشیده دارد که ظاهر دانه باریک از نشانه های آن محسوب می شود
در حالی که برنج هاشمی دانه هایی چاق تر دارند.

برنج هاشمی بعد از پخت چرب تر و نرم تر می باشد
در حالی که برنج طارم بعد از پخت سفت تر و خشک تر می باشد.

برنج طارم یا هاشمی

برنج طارم يا هاشمي

 

در آخر کار باید انتخاب را به خریدار سپرد برنج طارم یا هاشمی کدام نوع برنج را انتخاب کند و بر حسب سلیقه کدام محصول را انتخاب نماید.

برنج طارم یا هاشمی: برنج هاشمی از لحاظ خصوصیات کیفی عطر و لذیذ بودن برتری دارد و برنج هاشمی از نظر ظاهر برنج بعد از پخت و قد کشیدن و همینطور جدا بودن دانه های پلو برتری دارد.

 

 

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *