برنج

اسامی برنج معروف شمال

قیمت و خرید برنج هاشمی درجه یک گیلان

برای شناخت برنج معروف شمال ابتدا باید نیاز است که با انواع برنج شمال بیشتر آشنا شوید روف‌ترین‌های برنج شمال برنج‌های دانه بلند و معطر هستند بهترین برنج‌های شمال معطرترین‌های آنها هستند و در نتیجه از برنج معروف شمالهمهآنها معروف‌تر هستد.

      ویژگی های برنج های معروف شمال 

برنج‌های معروف شمال یژگی‌های برجسته ای دارند

اگر به دنبال برنج معروف شمال ا ویژگی‌های عالی آن هستید باید به این نکته توجه کنید که رنج‌های معروف شما حتماً باید اصل باشند. اینکه چطور می‌توان اصل یا تقلبی بودن برنج شمال را تشخیص داد رمی‌گردد به اینکه شما چقدر ز قبل با این نوع برنج آشنایی داشته‌اید یا چه مقدار از آن را مصرف کرده‌اید افرادی که از قبل آن را مصرف کرده‌اند کیفیت پخت و قد کشی انه‌های برنج شمال را درک کرده‌اند.

حال اگر بخواهیم توضیح مختصری در مورد یفیت این برنج‌ها داشته باشیم مهم‌ترین موضوع و قابل توجه‌ترین موضوع ر دانه‌های برنج شمال می‌باشد معطر بودن هم‌ترین ویژگی دانه‌های برنج شمال است اگر شما کیسه برنج اصل شمال در نزدیکی تو باشد باید حتماً عطر آن را استشمام کنید چرا که عطر آن از داخل کیسه به بیرون پخش می‌شود.

به صورت کلی برای اینکه یک برنج در لیست بهترین ها قرار بگیرد، باید یکسری ویژگی هایی را داشته باشد؛ برنج هایی که در بالا معرفی کردیم، همگی این ویژگی ها را دارند؛ ولی این ویژگی ها چه هستند؟

  • عطر مناسب
  • طعم دلنشین
  • پخت آسان
  • هضم آسان

برنج معروف شمال

اسامی برنج‌های معروف شمال

اساساً تعریف معروف بودن به این است که شما دنبال شخصی یا محصولی هستید که پرطرفدار ر از همه می‌باشد. وقتی صحبت از معروفیت می‌شود یعنی آن محصولی که در عرف جامعه ذیرفته شده می‌باشد برنج شما انواع مختلفی دارد ه چند نوع آن معروف‌تر از بقیه به خاطر ویژگی‌های برجسته‌تر و پخت بهتر در میان تجار و مصرف کنندگان هستند.

از جمله این برنج‌ها برنج طارم هاشمی است.

لیست عناوین مقاله

معرفی انواع برنج معروف شمال

1. برنج هاشمی

برنج هاشمی
برنج هاشمی، پرفروشترین نوع برنج در ایران است.

اگر قصد خرید بهترین برنج عطری شمال را دارید، قطعا خرید برنج هاشمی میتواند یکی از انتخاب های درست باشد. برنج هاشمی به عنوان بهترین برنج گیلان شناخته میشود که دارای ویژگی های فوق العاده ای مثل عطر ملایم، طعم دلنشین، پخت آسان، دانه بلند، ری دهی بینظیر و … است.

برنج های هاشمی برای اولین بار، در استان گیلان و توسط آقای “یوسف هاشمی زاده” کشف شده و امروزه اکثر زمین های کشاورزی بخش شمال کشور، مشغول به کشت برنج هاشمی هستند. یا بهتر است اینطور بگوییم که اکثر سطح زیر کشت در استان های شمالی را به خودش اختصاص داده. ویژگی های زیاد این برنج ممتاز، باعث شده تا هم کشاورزان و هم مصرف کنندگان، علاقه زیادی به آن داشته باشند.

حتی جالب است بدانید که برنج هاشمی در مقایسه با دیگر انواع برنج، مقاومت بیشتری در برابر آفات دارد و برای همین هم در مراحل کشت، از سموم شیمیایی کمتری استفاده میشود. یعنی برنج هاشمی نسبت به بقیه برنج های ایرانی، ارگانیگ تر است.

دانه بلند بودن برنج هاشمی، باعث شده تا انتخاب اول سرآشپزها برای مراسماتی به مانند جشن و عروسی و … باشد.

برنج های هاشمی در استان مازندران هم کشت میشوند؛ ولی بهترین و درجه یک ترین نوع این برنج، در استان گیلان کشت میشود که در پست بهترین برنج هاشمی برای کجاست هم درباره آن صحبت کردیم.

2. برنج طارم

برنج طارم
برنج طارم در کنار برنج هاشمی، بهترین برنج در ایران است که در مازندران و گیلان کشت میشود.

اگر قرار باشد که لیست بهترین برنج شمال را به ترتیب بچینیم، پس باید در شماره دوم به سراغ برنج طارم برویم. درواقع تنها برنجی که از همه لحاظ میتواند با برنج هاشمی رقابت کند، برنج طارم است. برنج طارم برای اولین بار، در شهر طارم استان زنجان کشت شد و یواش یواش مراحل کشت آن به استان های گیلان و مازندران هم رسید.

برنج های طارم هم به مانند برنج هاشمی، جزو بهترین برنج معطر شمال هستند که در لیست بهترین برنج ایرانی هم قرار گرفته؛ فقط با این تفاوت که عطر برنج طارم، قوی تر از برنج هاشمی است. از سمت دیگر، دانه های برنج طارم، بلندتر و استخوانی تر هستند که باعث میشود گزینه بهتری برای مجالس و مراسمات به شمار میرود. طعم دلنشین و پخت آسان هم از دیگر ویژگی های برنج طارم به شمار میرود.

برنج های طارم هم انواع مختلفی دارند که از معروف ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طارم رشتی
  • طارم امیری
  • طارم محلی
  • طارم سنگی
  • و …

یکی از مهمترین و منحصربفردترین ویژگی های برنج طارم، مربوط به حفظ عطر و طعم آن بعد از پخت است، به اینصورت که اگر چند ساعت بعد از پخت هم مجددا پلو را گرم کنید، باز هم عطر آن کل خانه را در بر میگیرد و همچنان طعم دلنشین خودش را حفظ میکند.

3. برنج دم سیاه

برنج دم سیاه

برنج دم سیاه هم یکی دیگر از بهترین نوع برنج شمال ایران است که در استان گیلان، کشت و برداشت میشود؛ البته قیمت برنج دم سیاه در مقایسه با برنج های هاشمی و طارم، بیشتر است. دلیل آن هم به خاطر مراحل سخت کشت و برداشت این برنج است که باعث شده تا کشاورزان، رغبت زیادی برای کشت آن نداشته باشند. به همین جهت، عرضه برنج دم سیاه کم شده که افزایش قیمتش را به همراه داشته. حتی در کنار کشت سخت، کم محصول تر از برنج های هاشمی و طارم هم هست.

برنج های دم سیاه، از نژاد برنج های صدری هستند؛ برای همین این برنج را با اسم برنج دم سیاه صدری هم میشناسند. بهترین نوع این برنج در شالیزار شهرهای آستان اشرفیه و لاهیجان استان گیلان کشت میشود و مازندران نمیتواند کیفیت خوبی از این برنج را کشت کند.

از نظر ظاهر و ویژگی، میتوان گفت که تفاوت خاصی بین برنج دم سیاه با برنج های قبلی نیست؛ فقط چون قیمت بیشتری دارد و ممکن است که به سختی پیدا شود، باعث شده تا تقاضا آن هم به شدت پایین بیاید.

4. برنج کشت دوم

برنج کشت دوم

برنج های کشت دوم، همان دیگر انواع برنج ها هستند که بعد از برداشت نوبت اول (در ماه مرداد)، مراحل کشت آنها مجدد از اواسط تابستان شروع میشود و در پاییز هم برداشت میشوند. برنج های کشت دوم، کیفیت و ویژگی های بیشتری نسبت به نوع کشت اول خودشان دارند. برای مثال اگر عطر برنج هاشمی کشت اول در حد 80 درصد باشد، عطر برنج هاشمی کشت دوم در حد 100 درصد است!

همین موضوع باعث شده تا خرید برنج کشت دوم جزو محبوب ترین و پرتقاضاترین برنج ها در کل ایران شود. پیشنهاد ما هم همین است که اگر بودجه کافی برای خرید برنج را دارید، حتما نوع کشت دوم برنج ها را خریداری کنید. البته که انتخاب بین نوع کشت اول با کشت دوم برنج ها، مثل انتخاب بین عالی و عالی تر است. پس شما در هر صورت، ضرری نمیکنید

5. برنج علی کاظمی

برنج علی کاظمی
این برنج اولین بار در فومن گیلان و توسط شخصی با همین اسم، کشف شد.

شماره پنجم لیست بهترین برنج شمال، مخصوص برنج علی کاظمی است که مثل برنج هاشمی، یک برنج طبیعی بوده و اولین بار در فومن و به دست یک کشاورز گیلانی به اسم “علی کاظمی” کشف شد. بهترین منطقه کشت برای برنج علی کاظمی، در منطقه صومعه سرا و فومن است که دلیل آن هم میتواند به خاطر ویژگی های آب و هوایی این مناطق باشد. مازندران هم منطقه مناسبی برای کشت این برنج نیست!

برنج های علی کاظمی جزو بهترین برنج ایرانی شمال از لحاظ عطر و طعم هستند؛ به طوریکه میتوان اسم این برنج را در کنار برنج های هاشمی و طارم قرار داد. حتی برخی از مصرف کنندگان هم اعتقاد دارند که برنج علی کاظمی از لحاظ طعم، گزینه بهتری نسبت به هاشمی و طارم است.

6. برنج شیرودی

برنج شیرودی
برنج شیرودی از محصولات پرمحصول است که بهترین نوع آن در شالیزارهای استان مازندران کشت میشود.

برنج های شیرودی هم جزو بهترین برنج شمال به شمار میروند؛ ولی ویژگی های آنها، ضعیف تر از ویژگی های برنچ های قبلی است؛ برای مثال اگر عطر برنج هاشمی 100 درصد باشد، عطر برنج شیرودی 60 درصد است!

برنج های شیرودی به دلیل ویژگی های ضعیف تر، باعث شده تا قیمت مقرون بصرفه تری هم داشته باشند؛ همین موضوع توانسته تا تاثیر زیادی بر روی تقاضاهای خرید برنج شیرودی بگذارد. البته یادتان باشد که ویژگی های ضعیف برنج شیرودی، دلیل بر نامرغوب بودن آن نیست! برنج های شیرودی از برنج های خارجی موجود در بازار ایران، صد در صد بهتر هستند و برخلاف آنها، کاملا هم سالم و بهداشتی هستند.

برنج های شیرودی، جزو برنج های پرمحصول هستند و بهترین نوع آنها هم در شهر تنکابن استان مازندران کشت میشود.

اگر قصد خرید یک برنج برای مجالس و مهمانی ها را دارید و با محدودیت بودجه مواجه هستید، برنج شیرودی میتواند یک گزینه مناسب باشد. همچنین ظاهر برنج های شیرودی، شبیه به برنج های هاشمی است؛ برای همین از یک فروشگاه معتبر خرید کنید تا مبادا سر شما را کلاه بگذارند.

همچنین یادتان باشد که برنج شیرودی، نرمی بعد از پخت را ندارد و چند ساعت بعد از پخت، کیفیت اولیه خودش را از دست میدهد.

7. برنج فجر

برنج فجر
فجر هم به مانند شیرودی، برنج پرمحصول است و ویژگی های مشابهی دارد.

در لیست بهترین مارک برنج شمال، برنج فجر تنها برنجی است که در استان گلستان کشت میشود؛ برنج فجر هم به مانند برنج شیرودی، جزو برنج های پرمحصول است که ویژگی های تقریبا یکسانی هم دارند؛ تنها تفاوت برنج برنج فجر و شیرودی، مربوط به عطر آنها میشود که عطر برنج فجر، تا حدودی بهتر از برنج شیرودی است.

معمولا اکثر رستوران های بین راهی که مشتریان خیلی زیادی دارند، از برنج های فجر استفاده میکنند؛ مازندران هم در زمینه کشت برنج فجر فعالیت دارد؛ ولی واقعیت این است که برنج های فجر استان گلستان، گزینه بهتری هستند.

یکی از معایب برنج فجر، مربوط به نداشتن نرمی بعد از پخت است؛ یعنی چند ساعت بعد از پخت، نرمی خودشان را از دست میدهند و حتی با گرم کردن هم نمیتوان آن را شبیه به حالت اول کرد.

ظاهر برنج های فجر، شبیه به دانه برنج های طارم است؛ برای همین بهتر است که مراحل خرید برنج فجر را از یک فروشگاه معتبر پیگیری کنید.

8. برنج نیم دانه

برنج نیم دانه
برنج نیم دانه همان دیگر انواع برنج ها هستند؛ فقط به دلیل مقاومت کم، در کارخانه شکسته میشوند.

برنج های نیم دانه، همان انواع دیگر برنج ها هستند که در حین مراحل سورت شدن، به وجود می آیند؛ درواقع یکسری از دانه های برنج نسبت به بقیه دانه ها، مقاومت کمتری دارند و در حین مراحل سورتینگ، به دو یا چند قسمت تقسیم میشوند. این برنج های چند تکه شده را جمع آوری میکنند و به صورت جداگانه و با نام برنج نیم دانه (یا برنج شکسته) میفروشند.

ولی چرا با برنج نیم دانه را در لیست بهترین برنج شمال قرار دادیم؟ ویژگی های مربوط به عطر، ارزش غذایی، پخت، طعم و … برنج های نیم دانه، هیچ تفاوتی با برنج های دانه کامل ندارد؛ مثلا ویژگی برنج های هاشمی دانه کامل، کاملا با برنج ویژگی برنج های هاشمی نیم دانه یکسان است.

ولی قیمت برنج های نیم دانه به دلیل ظاهر شکسته آن، کمتر است؛ البته که باید بدانید که برنج نیم دانه، به دلیل دانه های کوتاه، اصلا برای مجالس و مهمانی ها مناسب نیستند؛ همچنین به دلیل اینکه میزان چسبندگی بیشتری دارند، گزینه بهتری برای پخت برنج کته هستند. البته از برنج نیم دانه در پخت سوپ، شله زرد و شیر برنج هم استفاده میکنند.

برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میکنم که پست برنج نیم دانه چیست را بخوانید.

بهترین برنج شمال مال کدام شهر است؟

بهترین برنج شمال مال کدام شهر است؟
بهترین برنج شمال برای کدام شهر است

واقعیت این است که اصلا سوال بهترین برنج شمال کدام شهر است، اشتباست! چون مزاج و سلیقه هر شخصی با هر شخص دیگری فرق دارد. برای مثال شاید یک نفر، برنج شیرودی را به بقیه برنج های شمال ترجیح بدهد و یک نفر هم برنج هاشمی را ترجیح بدهد. با این اوصاف، نمیتوان گفت که کدام شهر شمالی ایران، بهترین برنج ها را عرضه میکند.

ولی اگر بخواهیم طبق آمار و ارقام یپش برویم، شهر آستان اشرافیه استان گیلان به عنوان بهترین منطقه کشت برنج هاشمی و شهر فریدونکنار استان مازندران، بهترین منطقه کشت برنج طارم است.

برنج استان گیلان بهتر است یا مازندران؟

تفاوت برنج گیلان و مازندران چیست؟
تفاوت برنج گیلان با مازندران

اکثر برنج هایی که در این پست به شما معرفی کردیم، در استان مازندران و گیلان کشت میشوند. برای همین، برخی از سر کنجکاوی، میخواهند بدانند که تفاوت برنج گیلان با مازندران در چیست و برنج های کدام استان، ویژگی های بهتری دارند؟!

جواب این سوال هم بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد. برای مثال شاید یک نفر، برنج هاشمی را بیشتر از برنج طارم بپسندد و یکی هم طارم را بیشتر از هاشمی قبول داشته باشد. پس در این لحظه، جواب این سوال میتواند برای هر شخصی، متفاوت باشد.

برنج های مرغوب بیشتری در استان گیلان کشت میشوند؛ ولی رتبه اول کشت برنج در ایران، در اختیار استان مازندران است. جفت این استان ها، دارای بهترین شرایط آب و هوایی و خاک برای کشت برنج هستند و به همین دلیل هم بهترین نوع برنج های ایرانی در این دو استان شمالی ایران کشت میشود.

چیست را بخوانید.

بهترین برنج شمال مال کدام شهر است؟

بهترین برنج شمال مال کدام شهر است؟
بهترین برنج شمال برای کدام شهر است

واقعیت این است که اصلا سوال بهترین برنج شمال کدام شهر است، اشتباست! چون مزاج و سلیقه هر شخصی با هر شخص دیگری فرق دارد. برای مثال شاید یک نفر، برنج شیرودی را به بقیه برنج های شمال ترجیح بدهد و یک نفر هم برنج هاشمی را ترجیح بدهد. با این اوصاف، نمیتوان گفت که کدام شهر شمالی ایران، بهترین برنج ها را عرضه میکند.

ولی اگر بخواهیم طبق آمار و ارقام یپش برویم، شهر آستان اشرافیه استان گیلان به عنوان بهترین منطقه کشت برنج هاشمی و شهر فریدونکنار استان مازندران، بهترین منطقه کشت برنج طارم است.

برنج استان گیلان بهتر است یا مازندران؟

برنج معروف شمال
تفاوت برنج گیلان با مازندران

اکثر برنج هایی که در این پست به شما معرفی کردیم، در استان مازندران و گیلان کشت میشوند. برای همین، برخی از سر کنجکاوی، میخواهند بدانند که تفاوت برنج گیلان باش مازندران در چیست و برنج های کدام استان، ویژگی های بهتری دارند؟!

جواب این سوال هم بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد. برای مثال شاید یک نفر، برنج هاشمی را بیشتر از برنج طارم بپسندد و یکی هم طارم را بیشتر از هاشمی قبول داشته باشد. پس در این لحظه، جواب این سوال میتواند برای هر شخصی، متفاوت باشد.

برنج های مرغوب بیشتری در استان گیلان کشت میشوند؛ ولی رتبه اول کشت برنج در ایران، در اختیار استان مازندران است. جفت این استان ها، دارای بهترین شرایط آب و هوایی و خاک برای کشت برنج هستند و به همین دلیل هم بهترین نوع برنج های ایرانی در این دو استان شمالی ایران کشت میشود.

بهترین برنج های شمال باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

به صورت کلی برای اینکه یک برنج در لیست بهترین ها قرار بگیرد، باید یکسری ویژگی هایی را داشته باشد؛ برنج هایی که در بالا معرفی کردیم، همگی این ویژگی ها را دارند؛ ولی این ویژگی ها چه هستند؟

  • عطر مناسب
  • طعم دلنشین
  • پخت آسان
  • هضم آسان

همچنین در زمان خرید برنج ایرانی هم باید چند مورد را بررسی کنید تا بهترین برنج با بهترین کیفیت را خریداری کنید:

  • رنگ یکدست
  • اندازه یکدست
  • عطر برنج
  • فاقد حشره و شپشک

سوالات متداول

چه ارقامی از برنج شمال جزو بهترین ها محسوب می شوند؟

طارم، هاشمی، دم سیاه، علی کاظمی، فجر، شیرودی، نیم دانه و کشت دوم.

نکات مهم برای پخت برنج شمال چه هستند؟

خیس کردن، آبکش کردن و دم کردن از مراحل اصلی پخت برنج شمال است.

روش های نگهداری صحیح از برنج شمال چه هستند؟

برای نگهداری برنج باید آنها در یک ظرف درب بسته، در یک مکان سرد و خشک با نور کم نگهداری کنید.

چه غذاهایی با برنج شمال می توان پخت؟

چلوکباب، ته چین، پلو مرغ، آلبالو پلو و هر غذایی که امکان سرو شدن با برنج را دارد.

کدام رقم برنج شمال برای پخت آبکش مناسب تر است؟

همه برنج هایی که در بالا معرفی کردیم، به غیر از برنج نیم دانه.

 

جمع بندی

برنج های دیگری به مانند برنج ندا، برنج حسنی و … هم وجود دارند؛ ولی نسبت به برنج هایی که در این پست معرفی کردیم، ویژگی های خیلی کمتری دارند که باعث میشود جزو بهترین برنج شمال نباشند. در زمان انتخاب بهترین برنج در شمال، باید مواردی مثل عطر، طعم، کیفیت پخت، ارزش غذایی برنج شمال و … را در نظر گرفت تا درنهایت بتوانید یکسری برنج اعلاء را برای خرید، پیدا کنید.

در این پست ما بهترین نوع برنج های شمال را برای شما معرفی کردیم؛ اگر هر سوالی درباره این پست داشتید، میتوانید از قسمت کامنتها برای ما ارسال کنید.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *